کامیون KX

درحال‎حاضر دانگ‎فنگ و ولوو با یکدیگر جوینت‎ونچر شده‌ و بخشی از سهام یکدیگر را در اختیار دارند و شریک تجاری هم محسوب می‌شوند.

به گزارش «اخبار خودرو»،  هفته گذشته مدیرعامل شرکت سایپادیزل خبر داد تمام مراحل قانونی و اقدامات لازم به‌منظور ورود کامیون KX دانگ‎فنگ در طرح نوسازی ناوگان به عمل آمده است و این محصول به‎زودی جایگزین محصولات ولوو پیش‎فروش شده در این طرح خواهد شد. به‌گفته محمدهادی نوری، کامیون KX از مشخصات فنی متمایز و مطابق با آخرین فناوری روز دنیا برخوردار بوده و طبق بازخوردهای اخذشده از مشتریانی که این خودرو را در اختیار دارند، میزان رضایت‌مندی خریداران بالا بوده است. محصول KX تولیدی سایپادیزل همچنین مورد تایید وزارت صنعت، معدن‌وتجارت، سازمان استاندارد، سازمان راهداری، شرکت بهینه‎سازی مصرف سوخت و سایر نهادهای ذیربط قرار گرفته و باتوجه به این‎که همه استانداردهای اروپایی را نیز پاس کرده، تردد آن در جاده‎های اروپایی امکان‎پذیر است و خریداران آن می‎توانند بدون دغدغه در جاده‎های برون‎مرزی و ترانزیتی نیز فعالیت داشته باشند. درحال‎حاضر، حدود 30درصد از  قطعات کامیون KX داخلی‎سازی شده و قرار است عمق ساخت داخل این محصول به 40درصد افزایش یابد تا ضمن ایجاد اشتغال مولد، تقویت قطعه‎سازان داخلی و کاهش واردات، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری شود. درحال‎حاضر بیش‌از یک‌دهه از تولید محصولات دانگ‎فنگ در ایران می‎گذرد و پیش از این، کامیون‎های البرز و کاوه از این برند معتبر آسیایی توسط سایپادیزل تولید و روانه بازار شده بود که بر اساس بازخوردهای دریافتی از مشتریان و میزان استقبال آن‌ها، تولید این دست از محصولات، همواره با افزایش کمی و کیفی همراه بوده است. درخصوص این موضوع و نیز وضعیت سایپادیزل پس از لغو واگذاری این شرکت و همچنین پس از خروج ولوو در ایران با محمدرضا زارعی، عضو هیات‎مدیره شرکت سایپادیزل گفت‎وگویی انجام داده‎ایم که در ادامه می‎خوانید.

تا پیش از آغاز به‌کار آقای جهرودی در گروه سایپا، موضوع واگذاری سهام سایپادیزل مطرح بود اما ایشان اعلام کرد واگذاری سهام منتفی شده و برنامه گروه سایپا این است این شرکت را به جایگاه مطلوب برساند. در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟
مدیران شرکت‌های خودروسازی درخصوص زیرمجموعه‌های خود مختارند تصمیم‌گیری کنند. درخصوص واگذاری سایپادیزل این موضوع مطرح بود که قرار است سهام شرکت به چه قیمتی، به چه کسانی و تحت چه شرایطی واگذار شود. شرایط شرکت در زمان اخذ این تصمیم، بسیار متفاوت‌تر از شرایط کنونی بوده است. ولوو به تعداد موردنیاز قطعه و CKD تحویل می‌داد و این خودروها بازار خوبی داشتند. چنین مجموعه‌ای باید حفظ می‌شد چرا که یکی از بهترین برندهای اروپایی در اختیار سایپادیزل قرار دارد. بر این اساس، مدیرعامل جدید وضعیت شرکت را ارزیابی کرد و تشخیص داد این شرکت با داشتن نیروهای متخصص و تجربه کافی می‌تواند در بحث توسعه ناوگان و نوسازی، حرف‌ برای گفتن بین رقبا داشته باشد. ازسوی‌دیگر، پرچمداری سایپادیزل در طرح نوسازی ناوگان تجاری، علاوه بر تاثیر مثبتی که بر کاهش مصرف سوخت، افزایش ایمنی ناوگان و حرکت چرخه اقتصاد کشور دارد، در شرکت نیز جنب‎وجوش خوبی ایجاد می‎کند. از این رو، واگذاری سهام شرکت با هماهنگی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت لغو شد. از سوی دیگر مبلغ واگذاری سهام و امتیاز شرکت هم از اهمیت بسیاری برخوردار است. هرچند مشکلات مالی از سنوات گذشته همراه این شرکت بوده اما سایپادیزل نباید با هر قیمتی واگذار شود. نوع برگزاری معامله و انتخاب برنده هم منصفانه، شایسته و در حق این برند با این سابقه طولانی، نبود. بنابراین تصمیمات به صورتی گرفته شد که درنهایت از واگذاری این شرکت منصرف شدیم. 
بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام، شاهد خروج ناگهانی ولوو از ایران بودیم. خلأ ولوو را چگونه مدیریت کرده‎اید؟
ولوو شرایط خاص خود را دارد اما در همین شرایط سخت ما توانستیم حدود 2400 دست انواع CKD ولوو را سفارش‎گذاری کرده و به ایران وارد کنیم و اکثر آن‌ها را در بحث تعهدات نوسازی ناوگان تزریق کردیم. اگر مشکل تحریم و قطع همکاری پیش نمی‌آمد، یقینا می‌توانستیم تمام تعهدات خود را پوشش دهیم و کار به‌خودروهای غیراروپایی نمی‌کشید.  اما درحال‎حاضر نیز با معرفی مدل‌های غیراروپایی باکیفیت سعی کرده‌ایم اصالت خود را حفظ کنیم. بین خودروهای چینی موجود در بازار کشور، بهترین خودرو را انتخاب کرده‌ایم که از موتور کامینز تحت لیسانس آمریکا و گیربکس اتوماتیک ZF ساخت کشور آلمان برخوردار است. این خودرو طی 1.5سال حضورش در بازار ایران، تابه‎حال سربلند بوده است. هم‎اکنون نیز به‎رغم تمام مشکلات اقتصادی کشور، این خودروها را طرح کلید به کلید دولت مشارکت داده‌ایم و برای واردات 8هزار خودروی KX و شرکت در این طرح اقدامات مثبتی را انجام داده‌ایم. تمام مسئولان و ازجمله هیات‌وزیران، ریاست‌محترم جمهور، شورای اقتصاد، صندوق ذخیره ارزی و... حمایت‌های لازم را انجام داده‌اند و تنها منتظر حمایت بانک عامل هستیم. امیدواریم طی چند روز آینده این حمایت را عملی کند تا سایپادیزل بتواند به تولید در عرصه خودروهای تجاری ادامه دهد. 

سابقه همکاری سایپادیزل با ولوو هم می‌تواند به محصولات دانگ‌فنگ اعتبار ببخشد. سرعت عمل سایپادیزل در معرفی محصول جایگزینی ولوو قابل توجه بود. آیا از پیش برنامه‌ای برای انتخاب این برند داشتید؟
خودرو دانگ‌فنگ در نمایشگاه دائمی شرکت ولوو درکنار محصولات ولووتراکس قرار گرفته و به نمایش درآمده است. در حالی که ولوو هر محصولی را کنار محصولات خود قرار نمی‌دهد و همین موضوع نشان می‌دهد ولووتراکس هم این خودرو را قبول دارد. این دو شرکت با یکدیگر جوینت‎ونچر شده‌ و بخشی از سهام یکدیگر را در اختیار دارند و شریک تجاری هم محسوب می‌شوند. مشتریان ایرانی هم به‌دنبال خودرویی هستند که به محصولات ولووتراکس نزدیک باشد. طی بررسی‌های انجام‌شده با کارشناسان فنی، دانگ‌فنگ‌ KX  نزدیک‎ترین خودرو تجاری مشابه به محصولات ولوو است.
پیش از این تعدادی از خودروهای دانگ‌فنگ را به‌منظور ارزیابی بازار وارد کشورکردید. این بازارسنجی چه نتایجی را به دنبال داشت؟
نتایجی که از این بازارسنجی کسب شد، در مقایسه با نتایجی که برای بسیاری از کالاها کسب می‌شود، متفاوت است. این خودروها در جاده‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و مقایسه آن‌ها توسط راننده‌ها انجام می‌شود. بنابراین بازخوردهای اصلی را از راننده‌هایی می‌گیریم که درخصوص این خودروها اطلاعاتی به‌دست آورده‌اند و به شرکت مراجعه می‌کنند تا اطلاعات خود و ما را تکمیل کنند. این بازخوردها تاکنون بسیار مثبت و با رضایت تقریبا صددرصدی از این محصول همراه بوده است.

آیا خودروهای جدید دانگ‌فنگ با استانداردهای 85گانه کشور هماهنگ هستند؟
باتوجه به این‌که شرکت سایپادیزل به‌عنوان پیشگام در زمینه رعایت قانون جدید استانداردهای 85گانه شناخته می‌شود، محصول دانگ‌فنگ هم از تمام این استانداردها برخوردار خواهد بود. این خودروها در مقایسه با ولوو شاید تنها آپشن‌های کمتری داشته باشند که آن‌ها را نیز با گذشت زمان بنا به درخواست مشتری و بازخوردهای دریافت‌شده از بازار، اضافه خواهیم کرد.  اما درحال‎حاضر باتوجه به شرایط اقتصادی کشور، درنظر گرفتن این آپشن‌ها به صلاح نیست. این درحالی است که خودروهای دانگ‌فنگ از آپشن‌هایی مانند رادارهای بین‌خطوط، سنسور و... بهره‌مند هستند. اضافه‎کردن این آپشن‌ها با توجه به نیاز مشتری و کشش بازار به‎مرور اتفاق خواهد افتاد. البته این اقدام تنها برای یک مشتری انجام نمی‌شود بلکه در محصولات تجاری برخلاف سواری‌ها، تعداد مشتریانی که تقاضای یک آپشن‌ دارند، از اهمیت برخوردار است. بنابراین درخواست‌ها باید به حد نصاب لازم برسد تا این کار انجام شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

آخرین اخبار